Biljke će dobro da uspevaju samo ako im osiguramo uslove za dobar rast. A za to je potrebno nešto osnovnog znanja.

Blog nudi savete o osnovnim potrebama svake biljke kao što su svetlost, temperatura ,voda, vlažnost vazduha i zemlje.

Monday, April 6, 2015

O blogu

Unknown | 5:58 AM
U ovom blogu prikazane su neke od mnogobrojnih sobnih i vrtnih biljaka, koje mogu da se uspešno uzgoje. Pored toga, spominju se i neki ređi primerci i zanimljive biljke, a koje takođe mogu da oplemene naš postor i uspešno da se uzgoje.

Uz opis svake biljke, radi lakše provere uzgoja, navedeni su uslovi za njen rast, njene potrebe za svetlom, temperaturom, zalivanem, vlagom vazduha i zemlje. Postoji i spisak biljaka sličnih potreba, zbog čega se ne navode sve vrste ponaosob.

Takođe, blog sadrži podatke i o opštoj nezi sobnih biljaka. Bilo bi dobro zapravo informisati se upravo odatle ukoliko se tek upoznajete sa svetom uzgoja biljaka u vašem domu.


Da bi ste stekli predstavu  o tome kakav se sve efekat može ostići razmeštanjem sobnih biljaka, blog sadrži i fotografije interijera u kućama i kacelarijama, gde bi im bilo najudobnije i najprijatnije vašem oku. Govori se i o dobrim  lošim stranama posuda za cveće i saksijama, a pruža i sveopšte informacije o kućnim vrtovima i hidrokulturi.

Nadam se da će ovaj blog dati sva potrebna uputstva  i onima koji se profesionalno bave uzgojem i negom sobnih biljaka, a ne samo ljubiteljima. Unapred sam zahvalna za sve primedbe i predloge i razjašnjavanje dilema, kao i svima koji aktivno učestvuju razvijanju ove stranice.
Share it →

No comments:

Post a Comment

Sobne i Vrtne Biljke © 2014 | Powered By Blogger

Distributed By Free Blogger Templates | Designed By Windroidclub